A Szerencsi Járásbíróság a június 21-én megtartott tárgyaláson ítéletet hozott azzal a vádlottal szemben, aki idén januárban két alkalommal is „szórakozásképpen” tárcsázta a 112-es segélyhívó telefonszámot.

A megállapított tényállás szerint a vádlott ez év január 7-én az esti órákban, ittas állapotban névtelen bejelentést tett, miszerint Mezőzomboron bombát fog robbantani, majd néhány perccel később – álnéven bemutatkozva – újra telefonált azt állítva, hogy egy megadott címen gázpalackokat akarnak robbantani. A vádlott az operátor kérdéseire nem válaszolt, hanem bontotta a vonalat. Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a bejelentéseknek nem volt valós alapjuk.

A bíróság közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, akinek büntetett előéletét súlyosító, míg részbeni beismerő vallomását enyhítő körülményként értékelte a büntetés-kiszabás során.

A vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, az ügyészség 3 munkanapot fenntartott a nyilatkozattételre. Az ítélet nem jogerős.