A nyár legnépszerűbb miskolci gasztrosorozata ráadással kedveskedik az „ízek kalandorainak”. A Gasztroplacc augusztus 20-án este a miskolci Erzsébet téren búcsúztatja a nyarat street food finomságokkal, zamatos borokkal, amelyekről ezúttal is a régió élvonalbeli éttermei és kiváló borászok gondoskodnak. A baráti beszélgetések zenei aláfestését autentikus cigány muzsikusok biztosítják, de hangulatos utcadíszítésekkel is várják az érdeklődőket.

A Keszegsütő sült keszeggel, haltepertővel, kulimásszal és házi kovászolt kenyérrel készül. A Sarokház standjánál sajttálakat és sajtfalatkákat lehet majd kóstolni házi lepénnyel, körözöttes és lecsós mártogatóssal.

A Jam Étterem & Jam Kávézó babgulyást, házi hurkát, kolbászt, párolt lila káposztát, mézes mustármártást, bagett hoz, az édesszájúakat pedig somlói pohárkrémmel, teljeszínes csokoládétortával, epres sajttortával és barackos túrótortával kényeztetik majd. A zip’s BEER & Restaurant a legvagányabb street food fogásokkal érkezik, természetesen friss csapolt sörökkel együtt.

A borkedvelők a bükki borvidék nedűit kóstolhatják majd a Palmetta Pincészet, a Gallay Kézműves Pince és Csáter Apó Pincéjének kínálatából. A rendezvény továbbra is ingyenesen látogatható.

A rendezvény idén a Diósgyőri vár mellett, a Lovagi Tornák Tere előtt található Vásártéren várta a vendégeket július 10-e és augusztus 14-e között minden péntek este. Az ízletes ételek és finom borok mellett a kellemes zene, a káprázatos bükki naplemente, a fényfestés és a kivilágított középkori palota látványa is lenyűgözte a vendégeket, akik az új helyszínt is megkedvelték.

Szeptembertől a Művészetek Háza előtti téren folytatódik az ízutazás. Négy alkalommal is kényeztetik az ízlelőbimbókat frenetikus étel és ital kínálattal. További részletekért érdemes felkeresni a rendezvény hivatalos facebook oldalát, melyet Gasztroplacc Miskolc néven találnak meg az érdeklődők.