Az új nyári Volánbusz menetrend a kirándulóknak is kedvez: 2021. június 16-tól augusztus 31-ig hétvégente új, a Bükk-hegység egyik kedvelt turisztikai célpontját kiszolgáló menetrend szerinti autóbuszáratok közlekednek Miskolcról Bánkútra.

A járatok Miskolc, Tiszai pályaudvarról 8:40-kor és 14:40-kor, míg Bánkútról 10:10-kor és 16:10-kor indulnak, csatlakozást biztosítva a Budapest és a Nyíregyháza felől érkező, illetve induló InterCity vonatokhoz egyaránt.

A Bükk-hegység és a főváros autóbuszos kapcsolatának javítása céljából szabad- és munkaszüneti napokon az Eger és Miskolc között a Bükk-hegységen át közlekedő, idegenforgalmi igényeket kiszolgáló járatok a továbbiakban meghosszabbított útvonalon, Budapest – Eger – Bükkszentkereszt – Lillafüred – Miskolc útvonalon közlekednek. Ezáltal a fővárosból közvetlenül elérhetővé válik a Bükk-fennsík déli oldala.

A MÁV–Volán-csoport egységes stratégiai irányításának előnyeit kihasználva ismét szintet lépett a vasúti és az autóbuszos közösségi közlekedés összehangolása, ennek köszönhetően a most bevezetendő nyári menetrenddel jelentősen javul a Balaton megközelíthetősége is. A legújabb lépcsőben a Volánbusz több új járatot indít hazánk kedvelt üdülőhelyéhez, meglévő kínálatát pedig több viszonylaton bővíti és a vasúti közlekedéshez igazítja, hogy ezzel is segítse a belföldi turizmus élénkítését. A közösségi közlekedést választva az utasoknak nincs gondjuk vezetésre, tájékozódásra, már úti céljuk megközelítése közben is kikapcsolódhatnak, pihenhetnek – ennek előnyeit a nyaralás tervezése közben is érdemes figyelembe venni. A részletekről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.