A fehér borok színes kultúra jegyében idén a Tokaji Fesztiválkatlan ad otthont a hagyományosan megrendezésre kerülő Tokaj- Hegyaljai Szüreti Napoknak. S bár az esemény gerince a katlan köré szerveződik számtalan kísérő program között válogathatnak az érdeklődők.

A hagyományőrző eseményt minden évben október első hétvégéjén rendezik, ahol többek között megismerkedhetünk a borkészítés folyamataival, a szüreteléstől a préselésig és természetesen idén is megtartják a hagyományos szüreti felvonulást, de számtalan gyerekprogramban is részt vehetnek a látogatók. A program természetesen este is folytatódik, ahol változatos koncerteken vehetnek részt a vendégek. Az idei év sztárfellépői a felnőtteknek a KOWALSKY MEG A VEGA és a HOOLIGANS, és az Alma együttes a kicsik nagy örömére!

Az állandó programok között megtaláljuk Tokaj-Hegyalja prémium borait a helyi borászatok installációjában vagy a városi pincészetekben, de lesz gasztrosétány, ahol tokaji borkülönlegességekkel készült fogások várják a vendégeket. Emellett a kézművesek és mesterségek utcája is várja a vendégeket, ahol termelők, prémium hazai terméket készítő kézművesek és mesteremberek kínálják majd portékáikat.

A Tokaji Múzeum programjaira is érdemes betérni, hiszen a Szüreti Nap alkalmával, ahol többek között megrendezik a Tokaj Guide könyvbemutatót, és borkóstolót – Ripka Gergely vezetésével, ahol a város két kiemelt borászának *Balassa Istvánnak és ***Demeter Zoltánnak kiváló borai mellett mutatkozik be napjaink legnaprakészebb útikalauza a régió komplex értékeivel.

További részletekért érdemes követni az esemény facebook oldalát: www.facebook.com/tokajiszuretinapok, illetve a www.tokaj.huwww.fesztivalkatlan.hu és a www.tokajkultura.hu oldalakat.

A Tokaj Fesztiválkatlanban megrendezésre kerülő programok minden napjára regisztrálni szükséges (a napijegy kizárólag a Fesztiválkatlan eseményeire érvényes!) a rendezvényen való részvétel pedig védettségi igazolványhoz kötött.

https://tokajhegyaljai-szureti-napok–2021-oktober-13.broadway.hu/2021-10-01-16-00