Botrányosan sok a kamu hívás a mentőknél, adta hírül az Országos Mentőszolgálat közösségi oldala. A mostani, elképesztő terhelés mellett, több mint 1600 kamu esethez vonultak feleslegesen az életmentők márciusban, idén pedig már több mint 4500 vaklármával nehezítették az életmentők szolgálatait a „tréfás kedvű bejelentők”. 

„Bajtársaink a Koronavírus járvány kezdete óta, több mint 1 millió járványügyi mintavételt végeztek és 135 ezer fertőzésgyanús (vagy igazoltan fertőzött) betegnek nyújtottak segítséget a megszokott mentési feladatokon felül. Mentésirányítóink azt kérik, csak valós vészhelyzet esetén hívjátok segítségül a mentőszolgálat szakembereit, akik igyekeznek mindenkihez a legrövidebb időn belül kiérni” – írták a megdöbbentő kamu hívások száma kapcsán.

A mentőszolgálat tájékoztatása után alig néhány órával Tóth Gabi énekesnő azonnal a mentők védelmére kelt. A megosztó énekesnő ezúttal Instagram oldalán fakadt ki azért, mert világjárvány idején, a mentők 1600 vaklármához vonultak csak márciusban, amikor egyébként is négyezer felett van az indokolt hívások száma és húszezer mintavételi igény érkezik naponta a mentésirányításokra. Az énekesnő a videó végén azt kéri, „ne szórakozzon senki a mentőkkel, mert az mások életébe kerülhet!”

Fotó: OMSZ