Részleges szolgáltatással, a kölcsönzés előjegyzésével várja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központja és valamennyi fiókkönyvtára április 12-től, másnap, kedden pedig már kölcsönözni is lehet a könyvtárak bejáratánál.

Az elektronikusan vagy telefonon leadott igénylés visszajelzése után, a megbeszélt napon lehet átvenni a kért dokumentumokat a könyvtár bejáratánál. Az igénylés leadása után meg kell várni a visszajelzést.

A könyvtár munkatársai a megadott elérhetőségen értesítik az olvasókat az átvétel lehetséges idejéről. A kölcsönözhető dokumentumok száma maximum 10 darab. A könyveket az olvasó-jegy bemutatása után adja ki a könyvtár.

A visszavinni kívánt könyveket bárki leadhatja névvel és az olvasójegy számával ellátva. Az átvett könyveket 72 órára elkülöníti a könyvtár, csak ezt követően lehet újra kölcsönözni.

A részleges szolgáltatások ellenére a lejárati határidőket április 30-ig automatikusan meghosszabbítják, késedelmi díjat továbbra sem számolnak fel, az eddig keletkezett összegek tovább nem növekednek.

A kölcsönzésekről, lejárati határidőkről a kolcsonzes@rfmlib.hu e-mail-címen, a könyvtári szolgáltatásokra vonatkozóan a rakoczi@rfmlib.hu címen lehet érdeklődni. Telefonon (46/503-120) és a honlapon található online chat fórumon reggel 8-tól délután 4 óráig állnak rendelkezésre a könyvtárosok.