A Tokaj Teqball Team szakosztályának sportolója Levik Boldizsár országos második lett a teqball magyar bajnokságának junior kategóriájában. Az Országos Teqball Szövetség (OTESZ) égisze alatt zajló versenysorozat tavaly 2020 augusztusban indult, a tokaji gimnázium tanulójának hat fordulóban kellett megharcolnia az eredményért.

Levik Boldizsár

Az összes fordulót figyelembe véve közel hatvan versenyző vágott neki a sorozatnak az ország minden szegletéből. A különböző településeken rendezett fordulókból kettőt is megnyert Levik Boldizsár, így egészen a döntőig fej-fej mellett haladt győrújfalui riválisával, az Infinity Teqball tehetségével, Tóth Benjáminnal.
Végül az Országos Junior Teqball Bajnokság ezüstérmét szerezte meg tokaji sportoló végig sportszerű küzdelem során. A finalisták között egyfajta teqball barátság is kialakult, amelyre alapozva a jövőben akár Magyarországot is képviselhetik majd a fiatalok nemzetközi versenyeken a válogatott színeiben. Boldizsár számára nem csak a fél évig tartó hétvégi versenysorozat volt fárasztó, hanem a felkészülés is, sokszor heti három-öt alkalommal három órás edzéseken vett részt. Mindemellett, junior kora ellenére Boldizsár felnőtt nemzetközi versenyeken is indult a szezon folyamán. Egerben francia, tunéziai és román ellenfelekkel is megküzdhetett, míg Budapesten a hazai teqball krémjével kellett versenyeznie a „nagyok” mezőnyében. Rengeteg tapasztalatot és még több világranglista pontot gyűjtött, így mára már ő a legjobban rangsorolt versenyzője a Tokaj Teqball Team-nek. A jövőre nézve is komoly célokat tűzött ki magának, hiszen egyéniben és párosban is szeretne az első osztályba jutni Magyarországon, már a junior kategóriát kinőve a felnőtt mezőnyben.