Május 8-án, szombaton nyit a Castrum Boldua középkori étterem, amelynek teraszán oltási igazolvány nélkül ismét megízlelhetjük kedvenc csülkös, vagy vadból készült ételeinket!

Az ebédhez illő középkori muzsikát a Hollóének Hungarica zenészei szolgáltatják, akinek pedig kedve szottyan egy friss levegőn, gyönyörű panorámát nyújtó kiránduláshoz, az alsó vár kaputornyából kiinduló északi gyilokjárón át a déli oroszlánszikla tövénél végighaladva belépő nélkül is körbesétálhatja a várat. A felvonóhíd előtt fagylaltozási és ajándék vásárlási lehetőség várja a látogatókat, alkalomadtán itt is felcsendül a középkori muzsika, nyugodtan dobjunk a zenészek kalapjába, némi borravalót.

„A felső várba már csak a 18 éven aluli fiatalok léphetnek be igazolvány nélkül, mindenki más az udvari rendtartás szerint köteles királyi menlevelet, vagy oltási passzust felmutatni, illetve kapupénzt fizetni. Itt szombaton és vasárnap jelmezes tárlatvezetés, a Kóborlovagok párbaj bemutatói, interaktív fegyvertapogató stand és csatacsillag célbadobás a program. A sziklajáró ismét látogatható!” – írta tájékoztatójában a vár oldala.

A járvány miatt hozott udvari rendtartás itt olvasható!