Jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy 30 éves alsóberecki férfival szemben.

A gyanúsított 2021. december 2-án 16 óra körül Sátoraljaújhelyen beszállt egy nyitva hagyott autóba, amiben az indítókulcs is benne volt (!). A férfi elindult a kocsival, de nem jutott sokáig, mert nekiütközött egy másik járműnek, majd elmenekült a helyszínről.

Az időközben értesített rendőrök a megadott személyleírás alapján, a környéken keresték a férfit. Mindeközben egy arra sétáló, és szabadidejét töltő rendőr a szolgálatban lévő kollégáitól kapott információk alapján kisvártatva azonosította majd elfogta a keresett férfit.

A rendőrkapitányságra előállított férfivel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, továbbá az is kiderült, hogy nincs vezetői engedélye.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az eset kapcsán felhívja a figyelmet, ha csak rövid időre is eltávolodnak a járműtől, akkor az ajtót zárják be, az indítókulcsot se hagyják az autóban, továbbá értékeik ne legyenek láthatóak.

 

Autós cheklista:

  1. Indítókulcsot kivenni!
  2. Értékeket letakarni, elrejteni, eltenni!
  3. Ajtót bezárni!