Lakossági bejelentés alapján a Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya határozatot adott ki, mely szerint a szikszói artézi kutak vizének ivóvíz céljából való felhasználását nem engedélyezi – adta hírül Szikszó VÁros Önkormányzata a szikszo.hu-n.

A határozat a vizet fogyasztók egészségének megőrzése céljából a határozat visszavonásáig érvényes. A város illetékes munkatársai elkezdték a szükséges vízminőség-vizsgálatok mellett a további szakmai intézkedések, engedélyezési dokumentációk intézését.

Lakossági bejelentés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya BO/NEF/2356-6/2022. számú határozatában Szikszó Város Önkormányzata (3800 Szikszó, Kálvin tér 1.) részére, az üzemeltetésében lévő
– Balogh Antal téri kútból (3800 Szikszó, belterület 1792 hrsz.)
– Pázmány Péter téri kútból (3800 Szikszó, belterület 2 hrsz.)
– Magyari Imre úti kútból (3800 Szikszó,  belterület 523/37 hrsz.)
közterületen vételezhető, jelen állapotában ivóvíznek nem minősülő, kezeletlen felszín alatti ivóvíz megnevezéssel és felhasználási céllal történő hasznosítását Szikszó település közcélú ivóvízellátásában – a vizet fogyasztók egészségének megőrzése érdekében – a határozat visszavonásáig NEM ENGEDÉLYEZI.
Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy:
A kutakból vételezhető víz nem minősül ivóvíznek, fogyasztása egészségügyi kockázattal járhat, ezért közegészségügyi szempontból nem javasolt.
Az Önkormányzat munkatársai elkezdték a szükséges vízminőség-vizsgálatok mellett a további szakmai intézkedések, engedélyezési dokumentációk intézését.
Köszönjük megértésüket!