Sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tartott Szerencsen Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, ahol többek között a nagy beruházásokról és a kormány által megszavazott támogatásokról és juttatásokról is beszéltek.

A fórum keretében szó esett a nemrégiben átadott M30 autópálya Miskolc- Kassa szakaszáról, ahol többen is örömüket fejezték ki, az új utvonallal kapcsolatban ami nagyban javítja a településen élők életminőségét. Mint elhangzott korábban Szikszón és Aszalón napi szinten 4000 autó és teherautó haladt át a településen, ezek mára teljesen lecsökkentek.

A népesség megtartáshoz munkahelyek kellenek, ahhoz pedig fejlett és megfelelő közlekedés és infrastruktúra szükséges. Térségünkben számtalan településre vezető út megújult és zajlik a 37-es számú főút 2×2 forgalmi sávra bővítése, és nem elhanyagolható a Tokaji régió fejlesztése sem, aminek keretében számtalan munkahelyteremtő beruházás és turisztikai attrakció is megvalósul majd.- emelte ki Dr. Koncz Zsófia.

Kocsis Máté elmondta, hogy a Magyar Kormány nem titkolt célja, hogy segítse az országban élő és dolgozó embereket, ezért is szavazták meg a minimálbér és a bérminimum, a 25 év alattiak szja mentességét, a családi adóvisszatérítéssel valamint a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjának visszavezetését is. Nagyon fontosak számunkra a magyar családok, így már február első napjaiban megindult a családi adóvisszatérítés, ami csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. Mindemellet nem feledkezhetünk meg a nyugdíjasokról sem, akiket nagyon megbecsüljük, ezért nem csak a 80 ezer forintos nyugdíjprémium, de a 13. havi nyugdíj visszavezetése is megvalósul, amit még februárban kézhez kapnak.

Dr. Koncz Zsófia hozzátette, ahol munka van, minden van. Ezért is örülök, hogy idén januártól 200 ezer forintra nőtt a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér, de még örömtelibb, hogy idén januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük, így könnyebben tudják elkezdeni a fiatalok a nagybetűs életet.