Online koncertre készült március 15-én a Kiss Kata zenekar, azonban az életbe lépett korlátozások miatt ez nem lehetséges. Így vasárnap, Monokon, Kossuth Lajos szülőfalujában készítettek ünnepi műsort, melyet minden magyarországi, határon túli és a diaszpórában lévő iskola megkaphat, aki szeretné.

A forgatás közben az M1 hírműsorában élőben jelentkeztek be, melynek során Kiss Kata, a zenekar énekese elmondta, mindenképpen szerettek volna tisztelegni a hősök előtt, ezért azt találták ki, hogy Monokon rögzítenek egy ünnepi műsort és felajánlották az iskoláknak, hogy elküldik a koncertfelvételt. Rengeteg megkeresés érkezett még Brazíliából, az Egyesült Államokból, Ausztráliából is, ami hatalmas motivációt és nagy örömet jelent számukra.

A műsor negyven perces, hogy egy tanóra keretében megnézhető legyen. Az elején Bártfay Emese polgármester bemutatja Kossuth Lajos szülőházát, majd koszorúzás következik és a koncert.

A nap végén Kiss Kata bejegyzésében azt írta: „Sikerült felvennünk a videó anyagunkat a nemzeti ünnepre, alig várom, hogy elkészüljön. Még néhány nap kell a vágásra és az utómunkára és küldjük mindenkinek, aki kérte tőlünk. Köszönjük Bártfay Emese polgármester asszonynak és Tőkés Csaba alpolgármester úrnak, hogy óriási szívvel fogadtak minket, mint mindig Monokon. Készültek, nemzeti színbe öltöztették a falut és mindent megtettek ebben a rendkívüli helyzetben is, hogy minden tökéletes legyen a felvételre! Köszönjük a Kossuth Emlékházban az idegenvezetést, köszönjük a gyermekek közreműködését!”

Videó a forgatás egy részletéről itt.

Fotó: Kiss Kata zenekar