A fokozatosan emelkedő esetszámok miatt Mezőzombor község polgármestere a veszélyhelyzet idejére biztosított jogkörében a járvány terjedésének fékezése érdekében és a lakosság egészségének védelmében hozott intézkedéseket március 2. napjától előreláthatólag 2021. március 15-ig.

Radó Béle tájékoztatása szerint a Bóbita Óvoda zárva tart, ügyeletet biztosítanak azon gyerekek számára, akiknek szülei a napközbeni felügyeletet nem tudják megoldani. A Polgármesteri Hivatalban szünetel a személyes ügyfélfogadás. Kapcsolattartás az alábbi elérhetőségeken: E-mail:hivatal@mezozombor.hu, Tel: 06-47-369-128

A háziorvosi rendelő az eddig megszokott járványügyi szabályok betartásával fogadja a betegeket. A Kapocs Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ellátja feladatát, a személyes ügyfélfogadás azonban szünetel. Az ügyintézés telefonon (06-47-777-003) illetve elektronikus (hegyaljacsalad3931@gmail.com)úton történik. A Kölcsey Ferenc Általános Iskola a tankerület rendelkezései szerint működik.

„Kérem tartsák szem előtt, hogy továbbra is hatályban vannak a maszkviselés, a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a csoportosulásra, gyülekezésre vonatkozó tilalmak, az üzleteket, szabadidős létesítményeket érintő korlátozások, valamint a rendezvénytartás szabályai. A maszkviselési szabályok be nem tartása szabálysértésnek minősül, amiért a rendőr ötezertől kétszázezer forintig terjedő helyszíni bírságot, vagy ötszázezer forintig terjedő pénzbírságot szabhat ki a veszélyhelyzet idején alkalmazandó Korm. rendelet alapján.

A meghozott intézkedéseken felül, tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy bevásárláskor és ügyeik intézése közben lehetőleg családonként csak egy ember tartózkodjon az üzletekben/helyiségekben, ezzel is csökkentve a személyes találkozások számát. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!” – írta Radó Béla polgármester.