A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A program keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 3305-ös jelű Mezőkeresztes-Mezőcsát összekötő út 3 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. Az összekötő út felújítása a TOP-1.3.1-15-BO1-2020-00003, „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében 3.” elnevezésű projekt eleme, melyet a társaság 263,24 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3 kilométeren újul meg a 3305-ös jelű út. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 60 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A Mezőkeresztes-Mezőcsát összekötő út 9+695 és 12+695 kilométerszelvények közötti 3 kilométeres szakaszának felújítása során a burkolat felújításán túl a kivitelező gondoskodik az elszáradt fák és cserjék kivágásáról, árkok tisztításáról, rendezéséről, a padka megerősítéséről és a forgalomtechnikai elemek cseréjéről is.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezidáig 70 kilométernyi út és a rajta levő híd készült el, 2021-ben mintegy 3,0 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból.