A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei egy olyan autót ellenőriztek, amelyre az elkövetők egy másik kocsi rendszámát szerelték fel.

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy 21 éves nővel, és egy 21 éves férfival szemben. Az eljárás adatai szerint a járőrök egy személygépkocsival közlekedő párost állítottak meg 2021. február 15-én 17 óra előtt Sátoraljaújhelyen a Köztársaság utcában. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy az autóra egy másik gépkocsihoz tartozó forgalmi rendszámot szereltek fel.  Az egyenruhások a járművet vezető férfit, illetve az utasát is előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nő kihallgatása során elmondta, hogy az autója meghibásodott, üzemképtelen lett, majd vásárolt egy ugyanolyan típusú és színű gépkocsit. A régebbi járműről pedig leszerelte a rendszámot, és átrakta az általa vásárolt működőképes gépkocsira.