Ötödik alkalommal hívják túrára a kerékpárosokat Nyíregyháza és Tokaj között május 14-én, szombaton. A szabolcsi megyeszékhely főteréről indulva, közel harmincöt kilométer megtétele után a Tokaj Fesztiválkatlan a cél, ahol különböző színes programokkal várják a kerékpárosokat.

A rendezvény sikeréhez, amit minden évben több száz részvevő kerékpáros is igazol, nagyban hozzájárul a Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárút. Az útvonalon pedig Nyírteleken is Rakamazon is frissítőpontok fogadják a bicajosokat, ahol ásványvizet, gyümölcsöt és pogácsát kínálnak a tekerésben résztvevőknek.
A Bringa Piknik nem verseny, mindenki az általa jónak ítélt tempóban teljesítheti a távot. A kerékpározókat egészségügyi és bicikliszervizes támogatók kísérik, hogy baj esetén segíteni tudjanak.
A rendezvényről tartott sajtótájékoztatón Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere kiemelte, a városban kiemelt szerepet kapnak a kerékpáros fejlesztések, ezeket sokan ki is használják. A két várost összekötő kerékpárutat egyébként is rengetegen használják és vannak terveik arra, hogy a későbbiekben további fejlesztések valósuljanak meg.

Posta György tokaji városvezető pedig hozzátette, elkészült a közúti híd felújítása, amivel a korábbinál biztonságosabbá tették az átkelést. A városban is folytatódnak a kerékpárúttal kapcsolatos beruházások, hiszen készül a Kopasz-hegyet megkerülő biciklisút is. Ez további húsz kilométert jelent, ami akár már a jövő évi Bringa Piknikre el is készülhet.

Az idei is tartogat azonban újdonságokat. A Fesztiválkatlanban egy különleges verseny várja azokat, akiknek nem remeg túlságosan a lába. Négy korosztály indulhat a Bringa Tusán, ami a négyszázötven méter hosszú, tizenöt darab akadállyal nehezített pálya minél lassabb teljesítését jelenti. Erre a nevezés díjtalan, de előzetes online regisztrációhoz kötött. A kerékpáros akadályverseny egyben karitatív jelleggel is bír, hisz nevezőnként ötezer forintot a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya részére ajánlanak fel a szervezők és a támogatók.