A koronavírus-járvány elleni védekezés jelen szakaszában, a bíróságon folyó munka zavartalanságának és a járványügyi intézkedések maradéktalan betartásának biztosítása mellett a Miskolci Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon 2021. május 25-től ismét személyes jelenlét mellett biztosított az elnöki fogadóóra, továbbá a bírósági kezelőirodai ügyfélfogadás és a jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára az Ügyfélsegítő. A megjelenés továbbra is előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni telefonon vagy elektronikus úton lehet.

A járványügyi szabályok maradéktalan betartása a bíróság épületében továbbra is kötelező. E szabályok érvényesülése érdekében a bíróság épületébe belépő ügyfeleknek szóban nyilatkozniuk kell a járványügyi érintettségükről, a belépés csak előzetes testhőmérséklet mérés után, a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát követően lehetséges. Az épületben tartózkodás ideje alatt lehetőség szerint 2 méteres védőtávolságot kell tartani; saját tulajdonú, a szájat és az orrot egyidejűleg eltakaró maszkot kell viselni.

A tárgyalásra, nyilvános ülésre és egyéb eljárási cselekményre érkező személyeknek a tárgyalótermek előtt a folyosókon várakozni csak a feltétlenül szükséges időtartamban lehet, majd az eljárási cselekményt követően a bíróság épületét azonnal el kell hagyni. A tárgyalás rendjére az eljáró bíró egyedi szabályokat állapíthat meg.

További részletek a Miskolci Törvényszék honlapján olvashatók.