A Szikszói Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben.

A vádirat szerint, a vádlott egy régi ismerősének az aszalói lakásában villanyszerelési munkákat vállalt. Az előleg átvételét követően, a vádlott nem a megrendelő igényének megfelelően végezte el a munkát, ezért a férfi 2020. december 20-án telefonon felhívta a vádlottat és felszólította, hogy másnapra fejezze be az ingatlan elektromos szerelési munkálatait. A vádlott ezt elutasította és a teljesítésre egy későbbi időpontot jelölt meg, azonban ez nem tetszett a megrendelőnek, ezért szóváltásba keveredtek.

Másnap reggel a megrendelő és az apja autóval a vádlott lakására mentek azért, hogy ott személyesen beszéljék meg a köztük kialakult nézeteltérést.

Miután a megrendelő a járműből kiszállt, vitába keveredett a vádlott lakásából kijövő személyekkel. A hangoskodásra a vádlott is kiment a ház elé, ahol veszekedni kezdtek az ismerősével, azonban ez a jelenlévők közbelépése nyomán hamar abbamaradt. A megrendelő visszaült az apja mellé a gépkocsiba, de a helyszínt nem hagyták el.

A vádlott azonban a számonkérés miatt annyira feldühödött, hogy visszament a házba és ott magához vett egy macsétát, majd haragosa után indult. Az utcára kilépve, a vádlott a macsétát belevágta a megrendelője apjának tulajdonát képező és még álló helyzetben lévő jármű jobb első ajtajának ablakába, mellyel 25.000 forint rongálási kárt okozott.

A vádlott ezen kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás és a próbaidő idejére pártfogó felüegyelet alkalmazására tett indítványt a Szikszói Járásbíróságnak.