A település közbiztonságának megerősítésén dolgozó Hernádnémeti Polgárőr Egyesület a régióban elsőként megalakította kutyás tagozatát, melynek keretén belül négy képzett eb, valamint kutyavezető polgárőr kezdi meg szolgálatát. A kutyás csoport vezetését Dudik Árpád vállalta, illetve felkérést kapott a megyei kutyás koordinátori poszt betöltésére is.

A kutyák a rendőrség állományából kerültek beszerzésre, képzésüket Lehóczki László, a Spider mentőcsoport vezetője végzi, aki kiemelte az egyesület tagjainak szorgalmát, és a programba fektetett munkájukat – tájékoztatott az egyesület.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy kutyás körökben egy neves szakértő által képzett kutyavezetők, illetve ebek kerültek az egyesület kötelékébe. A már régóta sikeresen működő lovas tagozatunk mellé ezentúl kutyásaink is teljes jogú, és intézkedésre jogosult csoportként fognak tevékenykedni településünk közigazgatási területén illetve együttműködése szerződések alapján egyéb feladatokat ellátni.

Ezzel az újfajta szolgálati ággal legfőképpen külterületi részeken, gát szakaszokon, pincesorokon, egyéb zöldövezeti részeken találkozhatnak lakosaink, de egyes esetekben lakott részeken is fognak szolgálatot teljesíteni.

Egyesületünk az évek során szerteágazó feladatokat oldott meg, számtalan rendezvényt biztosítottunk, folyamatosan jelen vagyunk a közterületeken, egyes esetekben szociális jellegű feladatokat láttunk el.

Tapasztalataink alapján ki merjük jelenteni, hogy lakosaink körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend egyesületünk, illetve munkánkkal kapcsolatban is pozitív visszajelzések érkeznek. Természetesen nem lehetünk elégedettek, a közbiztonság fenntartása/javítása egy állandó és szünet nélküli munka, ezen belül folyamatosan követnünk kell a jogszabályi környezet változást, és képezzük tagjainkat.

Úgy gondoljuk az irány jó, technikai és humán erőforrásunk rendelkezésre áll, az elkötelezettségünk töretlenül kitart, illetve támogatóink köre folyamatosan bővül.

Végezetül szeretnénk megköszönni a Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzatának, Polgármester úrnak, képviselő hölgyek/urak, és magánszemélyek, vállalkozások évek óta tartó töretlen támogatását” – írták közösségi oldalukon.

Fotó: Hernádnémeti Polgárőr Egyesület