Az éjszakák folyamán már rendszeres fagy várható, így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság a körültekintőbb közlekedésre hívja fel a figyelmet.

A meteorológiai előrejelzések szerint délutántól havazás, havas eső is várható Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amely olyan közlekedési körülményeket teremt, amihez a legtöbb járművezető (még) nincs hozzászokva.

A havas-jeges úton jóval kisebb a tapadás és hosszabb a fékút, ezért tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, gyorsítást, fékezést.

A téli gumiabroncsok használata különösen javallott!

Indulás előtt mindig vizsgálják át a járművek világító- és jelző-, valamint fékberendezéseit, a gumiabroncsok állapotát. Fontos, hogy jól működjön az ablaktörlő, legyen az autóban jégoldó spray, jégkaparó, továbbá lényeges, hogy téli ablakmosó-folyadékot használjanak.

Közlekedjenek figyelmesebben, és mindig tartsák be a sebességhatárokat. Mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladjanak!