A megyei önkormányzat elkötelezett a környezettudatos gondolkodásmód erősítése mellett, ezért a mai ünnepélyes eseményen együttműködési megállapodást írt alá a BMH Nonprofit Kft.-vel, mely keretében közös szemléletformáló kampányt indítanak „Ne dobd el!” elnevezéssel.

Október 5-én együttműködési megállapodást ír alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a BMH Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Csehovitsné Nagy Zsuzsanna, a BMH Nonprofit Kft. ügyvezetője kézjegyükkel szignálták a két szervezet közötti együttműködést.

Klíma- és természetvédelmi célból a magyar kormány július 1-jétől számos egyszer használatos műanyag forgalomba hozatalát megtiltotta, így például a fültisztító pálcikákat vagy a fehér habból készült ételtároló edényeket. Ezekkel a lépésekkel is közelebb kerülünk egy tisztább és zöldebb Magyarországhoz.

– Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az oktatásra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is – emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke. Mint mondta, a megyei önkormányzat elkötelezett a környezettudatos gondolkodásmód erősítése mellett, ezért a BMH Nonprofit Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat együttműködési megállapodást ír alá, mely keretében közös szemléletformáló kampányt indítunk „Ne dobd el!” elnevezéssel. – Bízva abban, hogy minél több helyről halljuk, és látjuk, annál több foganatja lesz ennek a mondatnak, hiszen minden lépés számít! – hangsúlyozta.

A közgyűlés elnöke azt is elmondta, a megyei önkormányzat az „Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című projektben is kiemelt szerepet szentel a környezettudatos nevelésre. Kiemelte, a napokban indul a megyei klímavédelmi roadshow, mely keretein belül a megye 16 helyszínén óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek tartanak interaktív, környezetbarát szemléletmódra ösztönző foglalkozásokat.

Az aláírást követően átadták a BMH Nonprofit Kft. által kiírt rajzpályázat győzteseinek díjait. A versenyre óvodás és kisiskolás korú gyermekek jelentkezését várták; a témája a hulladék keletkezésének megelőzés, a környezettudatos életmód volt.