Az augusztus 3-án megjelent kormányhatározattal elindul a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program egyik legfontosabb fejlesztése, a közlekedési infrastruktúra megújítása.

A rendelkezés értelmében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 52 milliárd forintos keretösszeggel gazdálkodik majd a térségi utak felújítása céljából.  A program előkészítése és megvalósítása Wáberer György, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos irányításával és a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács bevonásával zajlik – tájékoztatott honlapján a fejlesztési tanács.

A térség sikerének kulcskérdése a régió megközelíthetőségének javítása, hiszen a jó infrastruktúra a turisták mellett olyan vállalkozásokat is a térségbe csalogathat, amelyek kapacitásaik bővítéséhez keresnek helyet. A közúthálózat rendbetétele ezért a legfontosabb feladatok közé tartozik. A rendelkezésnek köszönhetően a munkálatok még idén elkezdődhetnek, így a térség egyik legégetőbb problémája hamarosan megoldódik.

A közutak rekonstruckiójára szánt támogatás három ütem szerint fog megvalósulni: 2021-ben 17 971 460 000 forint, 2022-ben 16 342 160 000 forint, 2023-ban pedig 17 686 380 000 forint keretösszeg áll majd rendelkezésre – tették hozzá.