A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben.

A vádirat szerint, a férfi 2020. október 23-án délután, Igrici községben az utcán figyelt fel az egyik lakóház előtt őrizetlenül hagyott segédmotoros kerékpárra. Az ittas vádlott a járműre felült, azt beindította, majd azzal a házban lakó sértett tudta és beleegyezése nélkül elhajtott a településen lévő bolt irányába.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlottat rövid idő elteltével a településen rendőrök igazoltatták, majd alkoholszonda alkalmazása után előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra. A hiteles légalkoholmérés eredménye alapján a vádlott úgy vezetett, hogy szervezetében a törvényi határérték négyszeresének megfelelő mennyiségű alkohol volt.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.