A kerékpáros verseny négy napon keresztül zajlik a megye útjain, az áthaladás idejére – rendőri biztosítás mellett – ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Tegnap startolt az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie, ahol a versenyzők szinte teljes egészében országos közúton, fő- és mellékúti szakaszokat egyaránt érintve mérhetik össze tudásukat mintegy 905 kilométeren. 

A verseny május 11-én Csákvár és Székesfehérvár között kezdődött, majd 12-én Karcag és Hajdúszoboszló, 13-án Sárospatak és Nyíregyháza, 14-én Kazincbarcika térségében folytatódik, végül május 15-én Miskolcról indulva a Kékestetőn zárul.  

Május 13-án pénteken (14:20 -kor) Sárospatakról indul útjára a Tour de Hongrie harmadik szakasza. 

A bringások Nyugat felé tekerve érkeznek el a nap egyetlen hegyi részhajrájához, majd a Tisza folyón Tokajnál átkelve veszik célba a befutót, amelynek Nyíregyházán a Kossuth tér ad majd otthont (17:45 -kor). A százötvennégy kilométeres, kezdetben dombos, majd teljesen sík szakasz során két gyorsasági és egy hegyi részhajrá fokozza majd az izgalmakat.

 

A rendőrség bűn- és balesetmegelőzési szakemberei a kerékpáros versenyen is várják az érdeklődőket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is érintő verseny két napján – 2022. május 14-én és 15-én – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai is jelen lesznek. 

Kazincbarcikán az Egressy Béni úton, míg Miskolcon a Szent István úti parkolóban – a rajt helyszínein – lesz felállítva a megelőzési sátor, amelyben a szakemberek bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat adnak és prezentációkat tartanak, továbbá a „Bikesafe” program keretében ingyenes kerékpár-regisztrációt is végeznek.

Bővebb infó a versenyről és a lezárásokról (“etapok” menüpont alatt): https://www.tourdehongrie.hu/