Három projekt zárult le kedden, amiket Bánné dr. Gál Boglárka elnök asszony és dr. Orosz Zsolt polgármester adott át, Hernádnémetiben. A háromból kettő beruházás TOP-osprojekt keretein belül – a megyei önkormányzattal konzorciumban – valósult meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében fejlesztik az idősek nappali ellátását Hernádnémetiben. A bb mint 100 millió forintból megújult intézményt november 10-én adták át. A szociális feladatokat ellátó épület legfőbb küldetése a szépkorúak közérzetének javítása. A felújított épület csoportos és közösségi nappali ellátást biztosít az idősek szociális, egészségi és mentális állapotának megfelelően. A modern épület egyebek mellett pihenésre, személyes tisztálkodásra, és étkezésre is alkalmas, amihez melegítő konyhát alakítottak ki.

Az Egészségház szintén TOP-os projektből épült meg. A csaknem 60 millió forintból létrejött korszerű épületben kap helyet a jövőben a fogorvosi és a háziorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat. Akadálymentes mosdót, rámpát és várótermet építettek a betegek részére, valamint az energetikai hatékonyság növelése érdekében napelemek kerültek a tetőre.

Továbbá megújult a település Vörösmarty utcája. A fejlesztés a Magyar Falu Program keretében, mintegy 20 millió forintból valósult meg. A programnak köszönhetően Hernádnémeti egyik legfrekventáltabb része lett biztonságosabb.

és a sornak még nincs vége. Ma további együttműködésemről biztosítottam polgármester urat. Hajrá Hernádnémeti!” – hangoztatta a projektátadón Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke.