Harmadik alkalommal tartotta meg a halászléfőző versenyét és családi napját az All Style Fighter Alapítvány. Az immár hagyományosnak nevezhető rendezvényen kézműves vásáron, koncerten és thai boksz bemutatón is részt vehettek a látogatók.

Utóbbi, azaz a küzdősport ugyan nem szerves résztvevője egy halászléfőző versenynek, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával a programot megvalósító alapítvány azonban évek óta különböző szakágakban foglalkozik a fiatalok sportoltatásával. Számos eredménnyel is büszkélkedhetnek, elég csak Éltető Daniella nevét kiemelni, aki mind az amatőr- és profi keretek között is Világ- és Európa Bajnoki címeket szerzett.
– Célunk, hogy ne csak a sport területén szervezzünk programokat, hanem kulturális területen is. Fontos, hogy bemutassuk azokat a hagyományőrzőket, akik olyan mesterséget űznek, amelyek sajnos kihalóban vannak. A mai nap az arról szól, hogy a családokat a koronavírus okozta bezártság után összehozzunk és jó hangulatban, jobbnál jobb halászleveket ízlelve szórakozzanak – emelte ki Éltető Péter az alapítvány alapítója és a program főszervezője, aki hozzátette, a sporttól sem szakadnak el, ugyanis nemzetközi edzőtábort szerveznek idén, amit a tervek szerint egy küzdősport gálaesttel zárnak majd le.

Kárász, keszeg, ponty és törpeharcsa – így készült a tiszalúci csapat halászleve. A verseny egyik résztvevője Siri István azt mondta, sok hagymával, paradicsommal és paprikával készítették ételüket, amelyet a verseny szervezőitől kapott halon túl a saját maguk fogta halakkal is kiegészítettek.
– Az apró halat két-három óra főzés után a saját készítésű passzírozómmal átpasszírozom, majd visszateszem főzni, ekkor tesszük hozzá a halszeletet. Amikor a hal megfordul a lében akkor tudom hogy már jó, én a szeleteket ki szoktam szedni, hogy ne törjön össze az üstben – mesélte a halászlé készítésének folyamatát Siri István Tiszalúcról, hozzátéve, hogy három órát vesz igénybe az étel elkészítése, amit ő korhelyesen (babérlevél, mustár, citrom és tejföl hozzáadásával) készít.

A versenyen református lelkipásztorok csapata is fakanalat ragadt és nevezett a versenyre. A tokaji, a tiszaladányi és a mezőzombori lelkipásztorok egyébként is baráti viszonyt ápolnak, úgy gondolták hogy főzőtudományukat is próbára teszik

– Azt itt kapott bőséges alapanyagot még mi is kiegészítettük, így még sült hal is készült a közösen készített halászlében – mondta el Dr. Szemánné Görög Marianna, Tiszaladány református lelkipásztora.

A rendezvényen koncerttel és kézműves vásárral is kedveskedtek a közönségnek.