A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt a 13 éves fiatalkorú férfi ellen minősített emberölés bűntette miatt.

A megyei főügyészség vádirata szerint a vádlott fiú édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvéreivel élt együtt Taktaharkány településen családi házban. 2019. áprilisában a kora esti órákban a vádlott szülői felügyelet nélkül kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel játszott. A gyermekek között volt a harmadik életévét még be nem töltött fiú testvére is, akire érzelmi okokból féltékeny volt, úgy érezte szülei róla jobban gondoskodtak, őt viszont elhanyagolják.

Ennek kapcsán a főügyészség megjegyzi: e tekintetben a gondozási kötelezettségük elmulasztása okán a vádlott anyjával és élettársával szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt elkülönített eljárás van folyamatban.

A játék közben a vádlott az udvaron lévő szennyvízakna fedelét levette, a sértett kezét, lábát megfogta és bedobta a színültig fekáliával megtelt derítőbe, a tetőt visszarakta, és egy biztosító követ is ráhelyezett, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba.

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

A gyermek halálát fulladás okozta, életének megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a fej elmerülése előtt kimentik. Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.