Újragondolta a Fecskefészek Program Projektjét a Tokaj Kincsei Egyesület, várják azok jelentkezését, akik az otthonukban, vagy egy közösségi projektben támogatnák fecskefészkek kihelyezését.

Az egyesület kikérte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület állásfoglalását is, hogy a projekt hasznosan működjön, írják. Az elképzelés az, hogy az egyesület mintának avagy kezdőlöketnek elkészít egy „fecskeház” típusú mesterséges telepet, figyelve a javaslatokra. De ösztönöznek minden érdeklődőt egy másik lehetőségre is, hogy akár az otthonában kialakíthat 1-2 fészeknek való helyet, így hozzájárulva a faj védelméhez illetve a szúnyoginvázió enyhítéséhez.

Továbbá a már meglévő fészkeket, – a védett faj miatt – így át lehet telepíteni, ha otthon átépítés zajlik vagy majd a későbbiekben fog! (Pl. Otthonteremtés Támogatás) Találtak egy közeli vállalkozót, aki mind a kétfajta műfészket el tudja készíteni. Az ára: 800 Ft + áfa / db.

Az egyesület közvetítő szerepként a vásárlási szándék felmérését, illetve annak lebonyolítását is vállalja. Létrehoztak egy űrlapot, amivel néhány kattintással leadhatják az érdeklődők az igényeiket.

Két lehetőségre lehet jelentkezni: otthoni, saját célra történő vásárlás, felhasználás, vagy közös „fecskeház” létrehozásában való részvétel.

Részletek a Tokaj Kincsei Egyesület oldalán.