Egy év kihagyás után újra Bodrogkeresztúrba várták a futókat. A hagyományos évindító futóversenyre több mint háromszázan neveztek, nekik az öt kilométeres szakaszon közel száz méteres szintemelkedővel kellett megbirkózniuk.

Tavaly a vírushelyzet nem tette lehetővé az immár hatéves múltra visszatekintő verseny megszervezését. Bodrogkeresztúrban a település állandó gólyájáról elnevezett megmozdulás 2018 óta már emlékverseny, hiszen villanyvezetéknek repült és elpusztult Fülöp, a fehérgólya, aki tizenhárom éven keresztül volt a település állandó lakója.

– Fontos a közösségépítés, ezért is hívunk minden futni vágyót Bodrogkeresztúrba február végén. Megkedvelték ezt a versenyt az évek alatt a sportolók, ami mára nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Szlovákiából és Lengyelország is érkeztek versenyzők – mondta el a Class TV-nek Kovács Gyula a Bodrogkeresztúr Jövőjéért Egyesület elnöke, aki hozzátette, hogy a nem futókat is megmozgatja a verseny, sokan segítenek a szervezésben de vannak akik csak szurkolni mennek ki.

Sokan vannak, akik rendszeres visszajárói a futóversenynek. Bárány Kristóf, a nyíregyházi 4forDance tánccsoport egyik tagja évek óta résztvevője a megmozdulásnak.

– Harmadik alaklommal veszünk részt a feleségemmel és a barátainkkal a Fülöp a külön futóversenyen. Nagyon szeretünk ide jönni, az egész éves szezonból ez a kedvencünk. Kiváló a hangulat, remek terepen barátias környezetben vágunk neki az öt kilométeres szakasznak – mondta el televíziónknak a táncos.

A hatodik verseny abszolút győztese a tiszaladányi Bényei Szilárd lett a DVTK színeiben, aki
17 perc 44 másodperces időeredménnyel teljesítette a távot a Gumper becenévre hallgató sportoló.

– December óta 70-80 kilométereket futok rendszeresen, készültem a versenyre és az ezt követő szezonra is. Bodrogkeresztúr szinte hazai pálya, úgy indultam neki, hogy szeretném megnyerni a futamot. Számítottam arra, hogy erős lesz a mezőny, de a végén sikerült behúznom az első helyet – emelte ki a bajnok, akire mintegy harminc verseny vár idén.

A női mezőnyt Ménes Anita nyerte a Tiszakécske VSE színeiben, aki nemrégiben épült fel sérüléséből. A versenyen a Kiss Kata Zenekar énekese is elindult, célbaérkezés után egy meglepetésdallal kedveskedett futótársainak.