Encsen egy szórakozóhelyen értékesíthették az új pszichoaktív szerrel átitatott cigarettát azok a gyanúsítottak, akiknek pénteken a letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak március 3-át megelőzően többször vásároltak új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert azzal a céllal, hogy a kábító hatású anyagot az egyik gyanúsított által üzemeltetett encsi szórakozóhelyen értékesítsék. A pszichoaktív anyag felhasználásával úgynevezett „füves cigit” készítettek, majd azt darabonként 1.000 forintért adták tovább a fogyasztóknak. A szer hatása miatt a fogyasztóknál rosszullét jelentkezett, de az is előfordult, hogy egyesek orvosi ellátásra szorultak.

 

A gyanúsítottakkal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult eljárás, mely bűncselekmény miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A bűncselekmény jellegére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítás eredményességét, ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat.