Tarcalon, a 6 Puttonyos Borfalu galériájában nyílt meg Horváth Zoltán emlékkiállítása. A néhai grafikus és festőművész a település szerelmese volt és több mint ötven éven át alkotott a „mézédes források földjén”.

Horváth Mónika köszöntője édesapja emlékkiállításának megnyitóján a tarcli 6 Puttonyos Borfaluban. fotók: Erdős József

Ugyan a járványügyi szabályok szigorú betartásával, de újra lehet kiállításmegnyitókat is tartani. Tarcalon a 6 Puttonyos Borfaluba várták az érdeklődőket a település szeretett rajztanárának emlékkiállítására. Az eredetileg márciusra tervezett tárlatot az akkor érvényben lévő korlátozások miatt nem nyithatták meg, a néhai festőművész özvegye hírportálunknak azt mondta: örülnek neki hogy sikerült a megtisztelő felkérésnek eleget tenni.
A kiállításon bemutatott képek Horváth Zoltán szinte teljes munkásságát bemutatják, a táj- és településrészleteket, csendéleteket ábrázoló festmények mellett grafikákkal is találkozhatnak a látogatók. A június 21-ig megtekinthető tárlat ingyenesen, de csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Kissné Pataky Lívia nyugalmazott iskolaigazgató méltatta a néhai művész munkásságát a Horváth Zoltánnak emléket állító kiállítás megnyitóján Tarcalon a 6 Puttonyos Borfaluban.