A Miskolci Törvényszék május 18-án tartott előkészítő ülést annak a gyermekkorú vádlottnak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás.

A vádirat tartalma szerint a 13 éves vádlott féltékeny volt a vele egy háztartásban élő nővére hároméves gyermekére. 2019. áprilisában a vádlott együtt játszott taktaharkányi otthonuk udvarán testvéreivel, unokatestvéreivel, köztük a sértett gyermekkel. Játék közben az udvari szennyvízakna fedelét biztosító betondarabot elmozdította, a fedelet levette és sértettet belökte a derítőbe, majd a nyílást lezárta. A családtagok a néhai sértettet keresni kezdték, azonban csak több óra múlva találták meg a testét. Halálát fulladás okozta.

A vádlott a nyomozás során azt állította, hogy a gyermek eltűnésének idején nem volt otthon, ezért nem is követhette el a bűncselekményt. Az előkészítő ülésen részletes vallomást nem tett, azonban a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is tagadta a cselekmény elkövetését, és a tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le. Az ügyészség a gyermekkorú vádlottal szemben 4 év javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta.

A bíróság 2021. június 15-én kezdi meg az ügy tárgyalását, ahol várhatóan a vádlott, valamint az ügyészség által megjelölt tanúk kihallgatására kerül majd sor.