Egymillió forintos fődíjért indít háromfordulós, hat versenyből álló autós szimulátoros bajnokságot a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA).

A szervezet közleményéből kiderül, hogy a virtuális versenysorozatba 14 és 40 éves kor közötti indulók nevezhetnek, a futamokat pedig online élőben, felvételről pedig televíziós csatornákon is lehet majd követni.
A HUMDA SIM LIGA elnevezésű bajnokság fordulóit ezen a héten, a jövő héten, valamint március 15. és 20. között rendezik meg, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos digitális motorsport partnere, a Gran Turismo Sport platformján. Nevezni ingyen, a raceonlinehungary.net weboldalon lehet, az első forduló jelentkezési határideje csütörtök 20 óra.
A HUMDA közleménye szerint a győztes egymillió forint díjazásban részesül, az ügynökség célja pedig az, hogy felkutassa azokat a fiatalokat, akik a szimulátorból át tudnak ülni egy valódi versenyautóba.
„Az e-sport komoly lehetőségeket rejt magában, a fiatalok a szimulátorversenyzés segítségével egy igazi bajnokságon mérkőzhetnek meg, megtehetik első lépéseiket az autó-motorsport felé. Minden fiatalt arra bíztatok, hogy induljon el a szimulátor-bajnokságunkon, hiszen ez kiugrási lehetőséget is jelenthet számukra” – idézte a közlemény Weingartner Balázst, a HUMDA elnök-vezérigazgatóját.

MTI