Rendkívüli összefogás eredményeként – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkárának kezdeményezésére – december 10-én ajándékot kaptak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) kis betegei.

A kórház épületében az ajándékokat a vírushelyzet miatt szerény, de annál ünnepélyesebb hangulatban adták át. Beszédet mondtak a támogató szervezetek vezetői, a tanács tagjai; köztük Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Lupkovics Beáta jegyző, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács társelnöke, Majó Márk Gábor a Promise Egyesület elnöke, valamint – a kezdeményezés ötletgazdája – Szabó Péter, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára.

Az ajándékokat az intézmény főigazgatója Dr. Révész János, valamint a Gyermekegészségügyi Központ vezető főorvosa, Dr. Hauser Péter vették át, megköszönve a gyerekek és a kórház nevében is a felajánlásokat.

„A karácsony közeledtével mindent meg kell tennünk, hogy a lehető legtöbb gyermek arcára mosolyt csaljunk. A kórházban fekvő gyerekek valamennyien kapnak ajándékot, amelyet reméljük, legalább olyan szeretettel fognak fogadni, mint amilyen szeretettel mi adjuk nekik” – fogalmazott Szabó Péter.

A bűnmegelőzési tanács, december 9-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, Nagybarcai Különleges Gyermekotthona lakóit lepte meg ajándékokkal.

Ez a kezdeményezés nem jöhetett volna létre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés, a Promise Egyesület, és a Miskolci (Szentpéteri kapu) és Kazincbarcikai Tesco Áruházak támogatása és segítsége nélkül.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Főosztálya támogatásával alakult meg 2020. szeptember 16-án, amelyhez olyan szervezetek csatlakoztak, akik elősegíthetik a megye bűnmegelőzését.