Miskolc belterületén, a 3. sz. Budapest-Miskolc-Tornyosnémeti elsőrendű főút Arnóti körforgalmi csomópontjában a 191+250 és 191+550 km. szelvények között nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok ideje alatt várhatóan 2020. október 11.-től (vasárnap), október 17.-ig (szombat) forgalomkorlátozásra és terelő utak használatára kell számítania a közlekedőknek.

Arnóti körforgalmi csomópont, valamint a csatlakozó útszakaszok burkolatfelújítása:

Nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 3. sz. főút, Miskolci, Arnóti körforgalmi csomópontban 2020. október 11. (vasárnap) és, október 17. (szombat)között.

2020. október 11. 12. és 13-án, vasárnap, hétfőn és kedden az előkészítő és burkolatmarási munkálatok kezdődnek el, ekkor a körforgalmi csomópont forgalmi sávjainak, valamint az útcsatlakozásoknál történik meg a felületek előkészítése és a meglévő aszfaltburkolatok marása. A munkálatok 2020. október 14-én, szerdán aszfaltozással folytatódnak, mely várhatóan négy napig tart. A burkolatfelújítással érintett szakaszon 5 centiméter vastag kopóréteget építenek a szakemberek, közel 735 tonna melegaszfalt keverék felhasználásával. Ezt követően a befejező munkák részeként padkát építenek és új útburkolati jeleket festenek fel.

 A munkálatok ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, félpályás zárások mellett jelzőőr, vagy forgalomirányító fényjelző készülék irányítja majd a forgalmat. A menetrend szerinti autóbuszjáratok változatlan útvonalon közlekednek majd, azonban kisebb fennakadásra és késésre lehet számítani. A társaság arra kéri a személygépjárművel arra közlekedőket, hogy a munkálatok ideje alatt lehetőleg tranzit útvonalként ne használják az érintett útszakaszt, Arnót, Onga, Szikszó és Felsőzsolca megközelítése alternatív útvonalakon ajánlott. Az aszfaltozási munkálatok közben a MOL üzemanyagtöltő állomás ki,- és behajtása csak az arra kijelölt útcsatlakozás igénybevételével közelíthető meg.

2020. október 14. és 15-én az Arnóti körforgalmi csomópont bevezető 2 forgalmi sávjának burkolatcseréje fog megtörténni, ebben az időszakban sávonkénti zárásra és jelzőtáblás forgalomirányításra kell készülniük az arra közlekedőknek.

2020. október 16-án pénteken a körforgalmi csomópont belső körpályáján végzünk burkolatcserét, ebben az időszakban a MOL üzemanyag töltőállomás és Felsőzsolca közt lévő 37104 j. Felsőzsolca bekötő út (Bolyai út) használható terelőútként.

2020. október 17-én szombaton a körfogalmi csomópont 3. sz. és 37. sz. főutak, valamint a 3. sz. főút és a 2617 j. Edelény-Felsőzsolca összekötő út közötti szakaszán végzünk burkolatcserét, ebben az időszakban Felsőzsolca belterületén keresztül közelíthető meg a 37-es számú főút, a 3. sz. főút Szikszó irányban Felsőzsolca-Ongán keresztül, Miskolc irányban pedig Arnóton keresztül.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.