Egészséghős 2020 szakmai díjára jelölték Leskó Istvánt, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. pilótáját és civil díjra Hajdú Viktornét a Házipatika.com oldalon!

Szakmai jelölt leírás:

Az orvosi vagy az ápolói hivatás velejárója a betegek edukációja is, de most olyan egészségügyi dolgozók – orvosok, ápolók, védőnők, mentősök, gyógytornászok vagy gyógyszerészek – jelölését, nevezését várjuk, akik a hivatásuk mellett más jó ügy mellé is odaálltak, és munkájukon túl is sokat tesznek a lakosság egészségéért, a helyes életmód népszerűsítéséért. Olyan leendő egészséghősök jelentkezését is várjuk, akik például életvitelükkel mutatnak jó példát sok ember számára. – írja a házipatika.com

Leskó István a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. pilótája, valamint 2017. decemberétől a Magyarországi Légimentésért Alapítvány kuratóriumának elnöke. Mindennapjaiban fontos szerepet vállal az alapítvány ügyeinek vitelében, programjainak szervezésében, lebonyolításában, a meghatározott célok elérése érdekében.

Munkavégzését hozzáértés, lelkiismeretesség és megbízhatóság, naprakész tudás, feddhetetlenség, kiemelkedő problémamegoldó képesség jellemzi. Az elmúlt években töretlen lelkesedéssel végzi munkáját/hivatását mind a légimentés falain belül „földön és levegőben”, mind önkéntesként az Alapítvány életében.

Hivatása mellett, a légimentés támogatására létrejött országos alapítvány, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány kuratóriumának elnökeként, valamint az alapítvány futónagyköveteként is, önkéntesen végzi munkáját. Fontos számára az emberi kapcsolatok ápolása: egy-egy kivonulás során nem csak segédkezik ha tud az orvosoknak és paramedikusnak, hanem igyekszik a helyszínen a családtagoknak lelki segítséget is nyújtani, elviselhetőbbé tenni a nehéz pillanatokat, gondolataikat elterelni. A körülményektől függően, a családtagok baleset okozta feszültségének oldására például a mentőhelikoptert is bemutatja a helyszínen lévőknek, ezzel oldani próbálva az idegességet, aggodalmat, amit egy ilyen nem mindennapi helyzet okoz.

Munkája során és önként végzett tevékenységében is példát mutatva, előadásokon népszerűsíti az egészséges életmód fontosságát, a mentés és ezen belül a légimentés fontosságát, szerepét hazánkban. Arra is jut ideje, hogy az érdeklődő fiatalok számára a mentésről, és a pilóta hivatásáról is beszéljen. Leskó István a légimentésben dolgozó pilóta, belső képzések oktatója, önkéntes és sorolhatnánk még mi mindenben vállal szerepet. Mindezen tevékenysége közben egy dolog mindig jellemzi őt, az pedig nem más, mint mindig azt nézni hol és miben tud segíteni munka-és embertársainak.

Az alapítványi szerepvállalása során összekötő kapocsként erősíti a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. és a támogatására létrejött Alapítvány közötti kommunikációt, az együttműködést, és egyeztető munkát végez a 7 bázis között, hogy a kitűzött célok érvényesülni tudjanak.

Civil kategória

Habár nem az egészségügyben, vagy ahhoz szorosan kapcsolódó szakterületen dolgoznak, szabadidejükben betegszervezeteket segítenek, ismeretterjesztő kampányokat indítanak vagy valamilyen más módon népszerűsítik a helyes életmódot. Olyan civil hősöket keresünk, akik munkájuk mellett is sokat tesznek a lakosság egészségéért, az egészségtudatos életmód népszerűsítéséért.

Hajdu Viktorné
Hernádnémeti lakos nagyon sokat tesz a beteg gyermekekért. Tavaly kezdődött nála, mikor a közösségi oldalon tett egy bejegyzést, hogy születésnapjára olyan ajándékokat szeretne, amit el tud vinni a Miskolc Gyek onkohematológiai osztály daganatos gyermekeinek. Nagyon szépen sikerült, hisz ismeretlenek is küldtek csomagokat. Tavaly még 2 alkalommal tudott vinni 4 autónyi ajándékot a beteg gyermekeknek. Az idén viszont folytatja a jótékonykodást, olyan szülőknek tartott anyáknapját, akik beteg gyermeket nevelnek, volt beteg gyermekeknek születésnap, névnap. Célzottan gyűjti a műanyagkupakokat egy beteg kislánynak, sütivásáron vesz részt. A kialakult helyzet miatt több kórházi osztálynak adományozott általa varrt maszkokat.

Beteg gyermekeket segítő önkéntes és adománygyűjtő

Egy nézőnk ajánlására felkerestük hernádnémeti otthonában azt az önkéntes segítőt, aki beteg gyermekek számára szervez jótékonysági akciókat és adománygyűjtéseket. Valamint megismerkedtünk egy számára kedves kisfiúval Áronnal és édesanyjával.Áron Világa Szabó Krisztina És Áron Adrienn Viktornè Hajdu

Közzétette: CLASS TV – 2020. május 17., vasárnap

Szavazni az alábbi oldalon lehet: http://www.hazipatika.com/egeszseghosok/jeloltek/