Az ország legjobbjának járó díjat ebben az évben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ (TIK) osztályvezetője kapta meg.

Szakterületén nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül „Az év Tevékenység-irányítási Központ Osztályvezetője” díjat 2021-ben Gál Károly r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője kapta meg. A kitüntető elismerést kollégánk dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, országos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettestől a 2021. augusztus 26-án megtartott fővárosi ünnepségen vehette át.

Gál Károly több mint 30 éve teljesít szolgálatot, illetve 2007-től osztályvezetőként irányítja a tevékenység-irányítási központot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon. A TIK elsődleges feladata a tudomására jutott bejelentések jogszerű, szakszerű kezelése, a szolgálati feladatot ellátó állomány irányítása és munkájának összehangolása, továbbá a társszervekkel történő kapcsolattartás, intézkedést igénylő események során a tevékenység koordinálása.