A Tiszaújvárosi Járásbíróság tárgyaláson kívül közérdekű munka büntetést szabott ki lopás és bűnpártolás miatt a sértett jóhiszeműségét kihasználó vádlottakkal szemben.

A bíróság végzése szerint a sértett a vádlott nőt befogadta az otthonába, majd néhány nap múlva a vádlott férfi is beköltözött a házba. 2020. október 4-én, miután a sértett elaludt, a vádlott nő magához vette a sértett személygépkocsijának indítókulcsát, valamint mobiltelefonját és távozott. A telefont 8.000.- forintért eladta egy ismerősének, azonban a kulcsot továbbra is magánál tartotta. Amikor a vádlott férfi megtudta, hogy társa a sértett autójához tartozó kulcsot is elhozta, elkérte azt és a ruházatában elrejtette. Másnap a vádlottakkal szemben rendőri intézkedésre került sor, mely során a kulcsot a férfi zoknijában találták meg.

A telefont megvásárló személy később észrevette, hogy a készülék a sértetté, ezért azt visszaadta neki, így a kár megtérült.

A Tiszaújvárosi Járásbíróság a vádlott nővel szemben lopás, a férfivel szemben bűnpártolás miatt 300 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. Amennyiben a vádlottak a közérdekű munkát önhibájukból nem végzik el, az szabadságvesztésre változtatható át. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlottak már korábban is voltak büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. A bíróság döntése jogerős.