A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 16 éves fiút, aki a megalapozott gyanú szerint Miskolcon, a Búza-téri aluljáróban bántalmazott egy fiatalt.

A Miskolci Rendőrkapitányság felkérése kapcsán június 23-án a megyei rendőr-főkapitányság lakossági felhívást tett közzé, melyben tudatták, hogy garázdaság miatt keresnek egy ismeretlen személyazonosságú fiút. A keresett személy május 12-én az esti órákban a Búza-téren lévő aluljáróban belekötött, majd bántalmazott egy fiatalt.

A felhívásban közzétett videó és a fényképfelvételeken szereplő személy azonosításához több lakossági segítség is érkezett. A bejelentéseknek köszönhetően a nyomozók azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható aszalói fiatalt.

A gyanúsított ugyan elismerte a bántalmazást, azonban az ügy részleteire az eltelt időben már pontosan nem emlékezett. Ellene garázdaság és testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

A rendőrség köszönetét fejezte ki a lakosság részére, segítségükkel 12 órán belül sikerült azonosítani a verekedő fiút!