A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus hónap második felében a délutáni órákban lakóhelyén, az édesanyja tulajdonát képező taktaharkányi családi házban kilenc hónapos fiú gyermeke etetéséhez készülődött, és a konyhában leterített plédre ültette, míg ő a közvetlen közelében lévő kanapéra ült. Röviddel ezután észrevette, hogy a gyermek a szemközti falnál elhelyezett szekrényen lévő elektromos hosszabbítóhoz nyúlt, ami nem rendeltetésszerűen működött, mivel korábban már nem beazonosítható személy kiszerelte belőle a kapcsolót, és a két vezetéket szigeteletlenül kötötte össze.

A vádlott ijedtében felugrott a kanapéról, hogy megfogja a gyermekét, de mire odaért, a gyermek már belenyúlt a váltókapcsolón lévő nyílásba, és annak következtében megrázta az áram, amitől megijedt, felsírt.

A vádlott édesanyja segítségét kérte, értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a gyermeket.

A gyermek az áramütés következtében a jobb gyűrűs ujján áramjeggyel járó 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el.

A vádlott elmulasztotta a hibás hosszabbító olyan biztonságos helyre helyezését, ahol a gyermek azt nem tudta volna elérni, ezen gondatlansága folytán következett be a baleset.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével próbára bocsátásra tett indítványt.