A Mikulás Lak, amely a tavalyi évi országos marketing versenyen Szikszó városának gyémánt díjat hozott, idén öltözteti át tizedik alkalommal a Magyar Hegyi Borok Házát ünnepi díszbe. A díjazást figyelembe véve nem is csoda, hogy az előzetes számadatok alapján közel 1000 fő regisztrált, hogy találkozhasson a Mikulással és a segítőivel.

Mint minden évben, idén is mesehősök színesítik a megrendezésre kerülő programokat, most azonban a jubileumnak köszönhetően, visszatérő vendégként az elmúlt tíz évben megjelent mesehősök mindegyikével találkozhatnak a kilátogatók. 

A Mikuláson és a segítőin, a Manókon, illetve a Krampuszon kívül a gyerekek találkozhatnak például: Elsával, Olaffal, Szörnyellával, Pongóval, Shrekkel és a Szamárral. Az átváltoztatott Magyar Hegyi Borok Háza idén az erdőt idéző hangulatot kapta, ami a már megszokott látványelemeken kívül, farakások, fenyves, gombaház, illetve törpház biztosít, de idén új elemként mézeskalács házikó is került a díszítés közé, ami tökéletesen illek a mikulás szánja és a fő szánhúzó Rénszarvas, Rudolf mellé.  

Az interaktív programokban a mesehősök a gyerekek bevonásával szórakoztatják a résztvevőket közös tánccal és énekléssel is. A kinti programokat követően a gyermekek helyben készült mézes kalács díszítése mellett, karácsonyi asztaldíszeket készíthetnek, amit természetesen haza vihetnek az ünnepi asztalra egy mikulás csomaggal együtt, ezzel kívánnak boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket a résztvevőknek a szervezők.