Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a korábbi évekhez hasonlóan 2020-ra is meghirdette a Látni és látszani elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányt, mellyel fel kívánja hívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra, illetve az egyén kiemelt szerepére a balesetmegelőzésben.

A kampány célja, hogy ilyen módon is csökkenjen a közlekedési balesetben sérültek, illetve elhunytak száma. Ennek keretében 2020. október 19. és december 06. között a regisztrált optikai szaküzletek díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A kampányhoz országosan 25 helyszínen OMW töltőállomások is csatlakoznak. A regisztrált benzinkutakon a tankolás alkalmával ingyenes autóátvizsgálást végeznek a szakemberek.

Bővebb információért keressék fel a www.latnieslatszani.hu weboldalt.

A közlekedésbiztonság társadalmi ügy, egyben társadalmi felelősség, annak fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevőjének fel kell ismernie, és tennie kell érte. A „Látni és látszani 2020 – egymásért” országos közlekedésbiztosági akció legyen a közös ügyünk!