„92 fejlesztés, jobb élet” címmel tett közzé bejegyzést közösségi oldalán Wáberer György, Tokaj-Zemplén térségért felelős kormánybiztos.

Mint írja: „Többen kérdezték: mire költjük a Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program 149,5 milliárd forintos fejlesztési keretét? Örömmel adok erről először egy rövid összefoglalót, később pedig minden részletről beszámolok.

92 fejlesztést valósítunk meg. Mindegyik azt a célt szolgálja, hogy a régió váljon Budapest és a Balaton után hazánk harmadik legjelentősebb turisztikai központjává, javuljanak az életkörülmények, megvédjük a borkultúra értéket, növeljük a Tokaji márka erejét.

A legfontosabbak:

Felújítjuk a közutakat, kiépítünk egy kerékpáros körpanoráma utat, ami érinti Zemplén természeti kincseit és megteremti a Kassa-Tokaj kerékpáros összeköttetést, megújítjuk a dűlőúthálózatot összekötve 8 hegyközség 5500 hektár termőterületét.

Pályázatokkal támogatjuk minőségi szálláshelyek létrehozását és a gasztronómiai kínálat bővítését. Városrekonstrukcióval szépítjük Tokajt, Sárospatakot és Sátoraljaújhelyt, látványos turisztikai beruházásokkal messze földről ide vonzzuk a turistákat.

Egyenként egyeztettük a polgármesterekkel azokat a fejlesztéseket, amelyek 39 településen javítják az életkörülményeket és visszafordítják az elvándorlást.

A program nem lenne teljes a Tokaji márka erejének erősítése nélkül.

Kérem, tiszteljenek meg azzal, hogy követik a Tokaj-Zemplén térség megújulásáról szóló beszámolóimat!” – tette hozzá a kormánybiztos.

Fotó: Facebook