Korlátozzák a tranzit teherforgalmat a hármas főút arnóti körforgalom és Tornyosnémeti határátkelőhely közötti szakaszán szeptember 14-én, kedden.

Nem közlekedhet tranzit teherforgalom a 3-as főút arnóti körforgalom és Tornyosnémeti határátkelőhely közötti szakaszán szeptember 14-én, kedden reggel 6:30 és délután 17 óra között – írja péntek délutáni közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

– A korlátozást Ferenc Pápa kassai látogatása miatt vezetik be a szakemberek, mert Szlovákia tájékoztatása alapján 8 és 18 óra között a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem léphetnek be Szlovákiába a Tornyosnémeti határátkelőn. Szlovákia területére ezalatt a sátoraljaújhelyi, illetve a bánrévei határátkelőket használhatják az érintett közlekedők – írják.

Az elrendelés idejére „3,5 tonna tehergépkocsival behajtani tilos” tábla „TRANSIT” illetve „BORDER CLOSED, HATÁR LEZÁRVA 8:00-18:00” kiegészítő táblák lesznek kihelyezve az arnóti körforgalom 3-as főút Tornyosnémeti felé kivezető ágán, továbbá a 39-es és a 3-as főutak encsi körforgalmú csomópontjának Tornyosnémeti felé kivezető ágán. A gyorsforgalmi utakon változtatható jelzésképű táblák, az érintett csomópontokban pedig rendőrök segítik majd a közlekedőket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.