Az elmúlt időszak heves esőzései nyomán a Sajó kilépett a medréből, ezért két útszakaszt is le kellett zárnia a Magyar Közút szakembereinek a kedd kora hajnali órákban.

Jelenleg a Sajókazát Aggtelekkel összekötő úton, Sajókaza térségében az út első 1 kilométeres szakaszán van teljes zár, az autósok Múcsony felé kerülhetnek. Szintén le van zárva a Putnok-Borsodbóta összekötő út Putnok és Sajóvelezd közötti 1 kilométeres szakasza, itt a közlekedők Vadna felé tudnak kerülni.

A következő napokban is várható még csapadékutánpótlás a megyében, ezért a járművezetőknek érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről, korlátozásokról és útviszonyokról a www.utinform.hu oldalon.

A lezárások miatt megnövekedett menetidőre hívta fel a figyelmet a Voláninform: „a Sajó folyó áradása miatt lezárásra került a Putnok és Sajóvelezd közötti útszakasz is. A lezárás miatt a 4062 Berente-Kazincbarcika-Putnok-Sajóvelezd; 4147 Ózd-Királd-Putnok; 4148 Ózd-Borsodbóta-Putnok; 4194 Putnok-Sáta-Nekézseny-Szilvásvárad; 4195 Putnok-Királd-Lénárddaróc járataink a Putnok – 26-os főút – Dubicsány – Sajóvelezd terelőútvonalon, megnövekedett menetidővel közlekednek. Türelmeteket kérjük!”