A tiszaújvárosi közlekedési rendőrök sajószögeden vonták intézkedés alá azt a szlovák sofőrt, aki járműszerelvényével a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladva közlekedett.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály egyenruhásai 2021. június 23-án 14 óra után, Sajószögeden az Ady Endre úton egy szlovák autó vezetőjével szemben intézkedtek. A jármű pótkocsijának a platóján egy teherautó volt a rakomány. A sofőr által vezetett szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget több mint két mázsával haladta meg. A tetten ért gépkocsivezetőt a rendőrök 100.000 forint közigazgatási bírsággal sújtották, majd a járműszerelvényt a bírság megfizetéséig visszatartották.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök – a kiemelt szabálysértések elkövetőivel szemben – a közlekedés biztonsága érdekében alkalmazzák az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét.