A csoport a Hotel Tokaj Kft.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően nyit új Mercure szállodát a festői magyar vidéken. Az épület négy emeletén 55 modern és kényelmes szobát kínál, a legfelső emeleten executive apartmanokkal. A vendégek éttermet, fedett és szabadtéri úszómedencét és spa-t, valamint helyi finomságokat kínáló borboltot is igénybe vehetnek. A szálloda a tervek szerint 2022 tavaszán nyitja meg kapuit.

„A leghíresebb magyar borút környéke egyre népszerűbb szabadidős úticél. Hiszünk abban, hogy minden vendéget megérint majd a hely szelleme és elnyeri tetszésüket mind a vidék, mind a szálloda. A Mercure márka olyan felső-középkategóriás szállodákat kínál, amelyek révén a vendégek teljeskörű élményeken kereszül ismerik meg a választott úti célt. Izgatottan várjuk a projektet, amellyel a márkát elvihetjük a főváros mellett a második magyarországi desztinációba. Nagyszerű lehetőség ez vidéki hálózatunk bővítésére.” – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója.

Az új szálloda tulajdonosa a többek között ingatlannal, turizmussal és mezőgazdasággal foglalkozó magyar Hotel Tokaj Kft. A cég már rendelkezik néhány szállodával az országban, például Hajdúszoboszlón, a Tokajhoz közeli népszerű fürdőhelyen. A Mercure Tokaj szállodát Sáros László jegyzi, a generáltervező a BORD Építész Stúdió.

„Az Accort a fejlesztések professzionális és megbízható megközelítése miatt választottuk partnernek. Az együttműködés a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportjával nagy lehetőség arra, hogy a vendégeknek olyan vidéken nyújtsunk magas színvonalat, ahol eddig hiánycikk volt a jó minőségű szállás – mondta Tarnai Gábor, a Hotel Tokaj Kft. képviselője.

– A készülő Mercure a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben lesz, amely korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. A történelmi helyszín és a lenyűgöző környezet együtt tökéletes élményt nyújt majd a vendégek számára, szorosan kapcsolódva a Mercure márka lényegéhez. Tokaj – Budapest és a Balaton után – az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régiónak ígérkezik Magyarországon.”

A Mercure Tokajnak helyet adó régi épületet teljesen rekonstruálják és felújítják. Központi, Tisza-parti elhelyezkedése miatt a főbb látnivalók gyalog is könnyen elérhetők.

Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Tokaj Magyarország leghíresebb borvidéke, egyre népszerűbb utazási célpont. A város több mint ezeréves borászati hagyományáról és világszínvonalú borairól ismert. Az ország legészakibb részén, a Zempléni-hegység lábánál fekvő Tokaji borvidék Szlovákia délkeleti sarkába nyúlik. 

Forrás: turizmus.com | Accor