Augusztus 7-én szombaton Hernádkak-Belegrádon mérkőztek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért.

Szoros volt a verseny mind a felnőttek, mind a kishuszárok futamaiban. A 12 felnőtt lovas induló közül végül Bálint Denis Tiszaladány képviseletében vágtatott be elsőként a célba Suttugó Galileo nevű lovával. Másodikként a szuhakállói Balogh Luca futott be Chi Lo Sa Chimera-val, harmadikként pedig a helyiek versenyzője, Máté Éva kvalifikálta magát a döntőbe. A negyedik Törőcsik Beáta lett, Megyaszó település képviselőjeként – számolt be róla a Vagta.hu.

A kishuszároknál az érsekhalmi Czene Leila végzett az első helyen, míg a második helyezéssel a győrújbaráti Szabó Dalma Manitou nevű lovával jutott be a budapesti döntő futamba. A harmadik helyet hernádnémeti lovasa, Simon Bori Jádeval érte el, negyedikként pedig Nyírbogát kishuszára Stekovics Annabell vágtatott be BT First Love nevű lovával, tudatta a versenysorozat hivatalos oldala.

A rendezvényen az izgalmas futamok mellett többek közt zenés táncos műsorok, néptáncműsor, és koncertek színesítették a szombati programot.

A Nemzeti Vágtát október 2-án és 3-án rendezik meg Budapesten.

Fotó: Vagta.hu