A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Rendőrség közösségi oldala is beszámolt róla, hogy sorsukra hagyott, szatyorba zárt kiskutyák életét mentették meg a biztos haláltól edelényi kollégáik.

A 27-es számú főúton, Szendrő és Szendrőlád települések közé parkoltak le szolgálati autójukkal az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai április 21-én 15 óra 20 perckor. Az egyenruhások a jelölt útszakaszon közlekedési ellenőrzéseket akartak végrehajtani, amikor az út menti bokros területről éles, hangos nyüszítést hallottak.

Aranyi Mihály r. zászlós és Baloghné Jaskó Marianna r. törzszászlós azonnal a hang irányába mentek, és hamarosan meg is találták a sírás forrását egy bokor tövében. Egy szatyorból jött a segélykérés, amelyben öt darab, pár napos kiskutya volt.

A rendőrök gyorsan kiszabadították életveszélyes fogságukból a porontyokat, és a bevitték őket a kapitányságra, ahol kapcsolatba léptek a helyi állatvédő-szervezet munkatársával. A hölgy hamar a bajbajutott csöppségek segítségére sietett és átvette az apróságokat a rendőröktől.

Az Edelényi Rendőrkapitányság az eset kapcsán állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.