Újabb akcióval igyekeznek segíteni a tiszalúci Poczkodi Áronnak, hogy elvégezhessenek rajta Németországban egy műtétet, amely jelentősen javíthatna az életkörülményein.

Áron 2010.07.19.-én született 27 hétre 820 grammal. Az orvosok 5% esélyt adtak az életben maradására. Bár számtalan megpróbáltatáson ment át a kisfiú, de élni akarása mindent legyőzött. Jelenleg segítséggel tud ülni, állni, lépegetni. Folyamatosan keresik szülei a lehetőségeket, hogyan tudják fejleszteni, de ezek a fejlesztések mind fizetősek. Áront Németországban műtenék meg, a Schön Klinikán, ami számukra nagy lehetőséget jelentene. Azonban mind a műtét, mind a kiutazás és tartózkodás, komoly összegbe kerül, amit a család saját erőből nem tud vállalni.

Civilek és szervezetek is folyamatosan akciókat indítanak Áronkáért. Februárban a hernádnémeti, már több jótékonysági akciót is szervező Hajdu Viktorné, valamint a sütni jó kampány megálmodója, Galamb Alex indított közös akciót, „Sütni jó Áronért Kampány” címmel. A környező településeken több helyen is gyűjtőládákat helyeztek ki. A február 25-ig tartó kampány alatt minden adományként bedobott, eljuttatott 500 forint után két péksüteményt sütnek, amelyet hátrányos helyzetű gyermekek fognak megkapni Tiszalúc, Hernádnémeti és Bőcs területén.

Keresse mindenki a gyűjtőládákat, vagy utalni is lehet a 1040-0690-8153-4955-5656-1021 számlaszámra, Szabó Krisztina nevére, a közleménybe kérik írják be: adomány süti.